Kenya Gicherori
Tato keňská káva třídy AA je plně promytá a pochází ze stanice Gicherori, kterou založila farmářská společnost Kibugu v roce 1994. Toto družstvo spolupracuje s přibližně 1 100 místními farmáři, kteří pěstují odrůdy Ruiru 11, SL28, SL34 a Batian ve výškách do 1800 m n.m. Gicherori má dlouhodobé cíle zvýšit produkci kávy, dělat školící semináře a zlepšovat přístup ke vzdělání a udržitelným procesům pro farmáře. Stanice Gicherori leží na svazích Mount Kenya, kde bohatá vulkanická půda, roční srážky téměř 2 000 mm a převaha odrůd SL 28 a SL 34 propůjčují zdejší kávě v této specifické oblasti nesmírnou kvalitu.
Vašek - náš již proslulý headroaster - vyladil recepturu pro tuto kávu takovým způsobem, že v šálku ucítíte mandarinky, citron a pronikavou sladkost třtinového cukru. Tato promytá „Afrika” je vhodná zejména na filtr a je naprosto úžasná.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MOKRÉ (washed) |
OBLAST PŮVODU: | AFRIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: mandarinka - citrón - třtinový cukr
Odrůda: Batian, Ruiru, SL28, SL34
Zpracování: washed
Producent: Stanice Gicherori
Nadmořská výška: 1 650 - 1 800 m n. m.