El Salvador Fernando Alfaro 100% ARABICA
MOTMOT slaví 7. narozeniny! A na oslavu jsme pro vaše chuťové pohárky vybrali speciální kávu – El Salvador Fernando Alfaro.
Fernandův rodinný recept na fermentaci je sice tajemstvím, ale můžeme vám prozradit, že vše začíná selektivním sběrem zralých třešní z odrůdy červený bourbon. Následuje řízená fermentace po dobu 192 hodin za pomoci speciálních kultur hub a bakterií. Po této fázi kávové třešně suší průměrně 30 dní na vyvýšených lůžkách a poté nechává odpočívat alespoň 60 dní před dalším zpracováním.
A co tajemstvím není? Váš headroaster Vašek je kávový virtuos! S výsledným chuťovým profilem budete mít pocit, že pijete kávovou rozkoš – jahodová bublanina, tmavý rum a limetka.Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MEDOVÉ (yellow honey) |
OBLAST PŮVODU: | STŘEDNÍ AMERIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: jahodová bublanina - tmavý rum - limetka
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1 250 m n. m.
Zpracování: anaerobní fermentace
Producent/farma: Finca El Cocal, rodina Alfaro
Region: Apaneca Illamatepec
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.