CASCARA Costa Rica Hacienda Sonora
To, co zbyde, když se z kávové třešně vyloupne zrno. To, čemu se ve španělštině říká cáscara, tedy slupka. Sušené slupky kávových třešní. Získávají se z kávovníku, ale chutnají spíš jako čaj. To všechno je cascara.
Tato cascara, která chutná po brusinkách, švestkách a sušených jablcích, k nám přicestovala až ze středoamerické Kostariky, z farmy Hacienda Sonora, která leží na úpatí sopky Poás. Kávové třešně byly zpracovány naturální metodou, sušeny na vyvýšených postelích, a po dvou měsících uskladnění ukončily svou cestu v suchém mlýně, kde se kávová zrnka oddělila od slupek. A z těchto slupek plných chuti, kofeinu a antioxidantů si teď můžete připravit skvělý nápoj i vy!
Nevíte, jak na to? Návod na přípravu najdete v našem článku.
Kategorie: | Kávové speciály |
---|---|
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MOKRÉ (washed) |
Chuťový profil: brusinky - švestky - sušená jablka
Odrůda: Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28
Zpracování: Natural
Farma: Hacienda Sonora, Diego Guardia
Nadmořská výška: 1 200 - 1 300 m n m.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.