SAMBA blend jsme namysleli a vyladili společně s členy Spolku absolventů MBA (ve zkratce SAMBA), tedy spolku, který vytváří příjemné a neformální prostředí pro setkávání majitelů firem, top managementu a specialistů napříč obory.
SAMBA blend se stal nedílnou součástí všech SAMBA setkání, akcí nebo vzdělávacích programů. Můžeme tedy říci, že jej nejčastěji pijí šéfové a šéfky, manažeři a manažerky, majitelé a majitelky firem, kterým blend pražíme na míru.
Tato směs kávy nabízí středně intenzivně hořkou, čokoládově-oříškovou a zemitou chuť. Hodí se na espresso nebo alternativní způsoby přípravy jako je frenchpress nebo moka konvička.
SLOVO PRAŽIČE
„Základ směsi tvoří oříškovo-čokoládová káva z Brazílie, ozvláštněná kávou z Hondurasu s decentně zemitou chutí a na závěr doslova pohlazena kávou z Nikaragui, kterou si sami dovážíme. Směs připravujeme tak, že napražíme potřebné množství káv. Následně z jednotlivých káv vybíráme nepovedená zrnka, která by mohla ovlivnit výslednou chuť kávy. Poté všechny kávy v tajném poměru smícháme a důkladně promícháme“ říká Pavel Haninec, jeden ze 4 bratrů, kteří založili MOTMOT, a který je zároveň účastníkem akcí SAMBA.
Pavel nejen společně s ostatními bratry vede a řídí pražírnu, ale taky studoval manažerský program MBA. A jak říká „neskutečně mi to v podnikatelském životě otevřelo oči. Se SAMBOU jsem měl ale zkušenosti už dříve, díky účasti na akcích jako SAMBeer nebo kulturně-knižní kluby alias KKK. Ta společnost mi přišla velmi příjemná a zajímavá je pro mě už ta myšlenka sdružovat lidi, kteří mají co povědět a kteří za to stojí.“
Náš tip: SAMBA blend skvěle chutná společně s doutníkem nebo sklenkou rumu.