Peru, země původních obyvatel, Inků, krásných památek a samozřejmě vynikající kávy. Peru leží podél západního pobřeží Jižní Ameriky, jižně od Ekvádoru a Kolumbie, západně od Brazílie, kávové velmoci. Klima je zde velmi rozmanité. Ve východní nížinné džungli se obyvatelé Peru setkávají s tropickou oblastí, naopak suchou pouštní část nalezneme na západě podél pobřeží a chladné klima se nachází ve vysokých Andách.
Většina peruánských producentů kávy jsou malí zemědělci, kteří vlastní průměrně tři hektary kávových plantáží.
V Peru roste káva právě na východních svazích Andského pohoří, kde má ideální podmínky pro svůj růst – spoustu stínu a nadmořskou výšku 1000 až 1800 metrů nad mořem. Ve svazích Andského pohoří sbírají místní obyvatelé zralou kávu bobulku po bobulce. Ty poté předávají do zpracovatelského centra sídlícího pod plantážemi, kde třešně kávovníku suší na slunci podle tradiční metody místních obyvatel.
Většina peruánských producentů kávy jsou malí zemědělci, kteří vlastní průměrně tři hektary kávových plantáží. Tito malopěstitelé jsou seskupení v družstvech, díky kterým mají možnost vyjednat lepší ceny, zlepšit zacházení s produkcí po sklizni a rozvinout marketingové propagace. Pro představu, větší družstva sdružují až 2000 pěstitelů a vlastní více než 7000 hektarů plantáží. Nejmodernější družstva dokonce mají finanční pobočky, které poskytují finanční výpomoc pěstitelům za účelem zvýšení produkce a zlepšení kvality plodin.